• Начало
 • Новини
 • (обновена) Етап–1 на Онлайн обучение за учениците от 4. до 7. клас започва на 28 март 2020 година (Курсове и Извънкласни дейности към СМГ учители ООД)

(обновена) Етап–1 на Онлайн обучение за учениците от 4. до 7. клас започва на 28 март 2020 година (Курсове и Извънкласни дейности към СМГ учители ООД)

20 март 2020

 

Уважаеми родители и ученици,

В съответствие с въведените извънредни мерки заради пандемията от COVID-19, СМГ учители ООД ще осъществява Извънкласните дейности в дистанционна форма, като всички наши преподаватели ще продължат обучението по Математика и Български език и литература на принципа на виртуална класна стая.

Подобна организация бе въведена и от Министерство на образованието. Ведомството създаде акаунт в Microsoft Teams на всеки ученик и учител в България, за да може образованието на децата да премине в онлайн среда.

Първоначално въвеждаме онлайн обучение за учениците от 4. до 7. клас – от 28 март 2020 година

При необходимост спрямо обстановката в страната, впоследствие ще започнем дистанционно обучение и за учениците от 2. и от 3. клас. Всички оставащи занятия за 2. и 3. ще бъдат проведени.

Всеки преподавател на СМГ учители ООД ще използва основно платформата Microsoft Teams за онлайн връзка с учениците, с които осъществява обучение по групи.

За да участва детето Ви в Извънкласните дейности, ще е необходимо използването на таблет, смартфон или лаптоп/компютър – с микрофон.

Интернет обучението ще се провежда съгласно публикувания график на групите.


Техническата подготовка на онлайн обучението ще премине през няколко етапа.

ЕТАП–1: за всеки ученик родителите трябва да изпълнят следните действия:

 1. Ученикът трябва да използва акаунт на родителя си или да използва свой акаунт, създаден от министерство на образованието.
  • СМГ учители не провежда регистрации на акаунти в услугата Teams от Ваше име.
  • Важно: За всеки ученик има създаден акаунт за Microsoft Teams от министерство на образованието. Информация за потребителското име и парола може да получите от класния ръководител на ученика в съответното негово училище. Всеки директор е получил акаунти и парола за всеки ученик от съответното училище, през системата за електронно връчване на документи.
  • Ако ученикът няма да използва акаунта си от министерството на образованието и ако родителят все още няма Microsoft акаунт, създайте такъв.
   Родителите/учениците, които все още нямат акаунт, може да се запознаят с инструкциите тук и тук.
  • След това добавете Microsoft акаунта на родителя за използване в услугата Teams на адрес teams.microsoft.com.
   Ще бъдете попитан(а) защо родителят ще използва Teams. НЕ избирайте "for school", щом няма да използвате акаунта на ученика от министерство на образованието.
 2. Попълнете имейл адреса на Microsoft акаунта в информационната форма тук. До 30 минути във входящата поща на Teams акаунта трябва да получите електронно писмо, понякога в СПАМ, спрямо което да изпълните етап-2, описан на сайта ни.  *Акаунтът трябва да е вече добавен от родителя за използване в услугата Teams на адрес teams.microsoft.com.

Лични данни: информацията, която предоставяте ще бъде използвана единствено с цел организирането на онлайн обучението, като СМГ учители няма да я използва с други цели и/или да я предоставя на трети лица освен в случаите, предвидени в закон. СМГ учители не носи отговорност за лична информация, разпространено от Ваша страна по време на онлайн обучението.

 

(обновена за Етап–2)

Уважаеми родители и ученици,

Представяме на Вашето внимание няколко инструкции, с които да довършите процеса по включването на акаунта си към съответната онлайн група.

 • *ВАЖНО: всички стъпки в инструкциите трябва да бъдат изпълнени през браузър.
  Една от стъпките е даването на съгласие от Ваша страна за синхронизация между Вашия акаунт и нашия акаунт, като това се прави чрез активиране на линка в автоматичното електронно писмо, което сте получили в пощата на Teams акаунта си.
 • Проверявайте входящата поща НА TEAMS АКАУНТА, включително и папката СПАМ (Нежелана поща).
 • Съветваме Ви да разгледате и двете инструкции.
 • За ученици, които ще използват своя акаунт, създаден от министерството на образованието, натиснете тук.
 • За ученици, които ще използват (новосъздаден) акаунт на родител/ученик, натиснете тук.

 


Всеки родител има възможност да отпише ученика при нежелание да участва в онлайн обучението. Всички права и задължения на страните ще бъдат прекратени, съгласно Общите условия. За да отпишете ученик от група, пишете ни тук или на zapisvane@smgood.bg


Започната е организация за онлайн провеждане на отложените Тренировъчен тест по математика за 3. клас и Тренировъчен тест по български език и литература за 7. клас. Следете сайта ни в страницата “новини” за допълнителна информация относно тестовете.

 

 

 

ВСЕКИ РОДИТЕЛ, КОЙТО ПРАВИЛНО И УСПЕШНО Е ИЗПЪЛНИЛ ДВАТА ЕТАПА, ЩЕ ВИЖДА НЕЩО ПОДОБНО НА СНИМКАТА ОТДОЛУ.

АКО В TEAMS НЕ ВИЖДАТЕ ГРУПАТА, КАКТО Е ПОКАЗАНО НА СНИМКАТА, ЗНАЧИ НЕ СТЕ ИЗПЪЛНИЛИ ПРАВИЛНО ЕТАПИТЕ.